tisdag 28 augusti 2012

Mustig köttgryta

Snickrade ihop ett recept på en köttgryta igår. Jag kollade igenom några recept och gjorde sen en egen sammanslagen variant.

Betyget från maken blev:
"- kanske det godaste jag nånsin ätit!"

Här kommer det!

2 pkt bacon
Ca 800 gram grytbitar av nöt/älg
1 stor gullök
Några charlottenlökar
3 st vitlöksklyftor
1 burk/pkt krossade tomater
0,5 l rött vin
3 dl vatten
0,5 dl kalvfond
0,5 dl vegetarisk fond (jag körde den med charlottenlök eftersom jag inte hade några riktiga charlottenlökar)
0,5 dl soya (mrs chengs)
Salt
Peppar
Timjan (gärna färsk ca 5 avrivna kvistar)
Champinjoner
1 burk creme fraiche med smak av rostad vitlök och timjan

Vi la till ytterligare en liten burk med vanlig fraiche då den blev lite väl mustig åt barnen. Men man kan välja att ta bort all fraiche och lägga till lite morotsslantar och palsternacka. Då blir den inte helt lchf men säkert god för det.

Vi åt grytan ihop med en fräsch sallad med citronolja och citronflingsalt.

Gott!!!

1. Bryn grytbitarna i en egen panna.
2. Klipp ner och stek baconet i gryt-pannan.
3. Tillsätt löken, vitlöken (och eventuella rotfrukter) i baconet.
4. Häll i krossade tomater, vin, fonder, vatten och soya.
5. Svep ner köttet.
6. Krydda.
7. Låt bubbla på låg värme i minst två timmar. Efter 3 timmar kan vätska försvinna, sjud då med vatten och fond.
8. Tillsätt champinjoner och fraiche.
9. Låt koka ihop och servera!!!

Hoppas det smakar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar