tisdag 7 augusti 2012

Italiensk Köttfärsslimpa

Också en super god rätt som är enkel att göra och som barnen gillar.

Italiensk Köttfärslimpa 

500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl grädde
1 msk oregano
salt och peppar
1 pkt mozzarellaost
1 msk pesto (vi har kört på den gröna...)

1. Blanda färsen med pressad vitlök, ägg, grädde, salt, peppar och oregano.

2. Dela mozzarellan i kuber och blanda med peston.

3. Smörj en form och lägg i köttfärsen. Forma till en limpa. 

4. Gör ett snitt i limpan och fördela ut mozzarellan i skåran.

5. Täck skåran med färsen och tryck ner delade oliver i färsen. Strö över pinjenötter.

( 6. Vill man kan man dela tomater och rödlök och lägga dem runt färsen i formen. Ringla över olja.)

Grädda i ugnen i 25 minuter på 175 grader. (vi kör 200 grader)

Italiensk köttfärslimpaBilden lånad från www.lchfrecept.com
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar