Också en super god rätt som är enkel att göra och som barnen gillar.
Italiensk Köttfärslimpa
500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl grädde
1 msk oregano
salt och peppar
1 pkt mozzarellaost
1 msk pesto (vi har kört på den gröna...)
1. Blanda färsen med pressad vitlök, ägg, grädde, salt, peppar och oregano.
2. Dela mozzarellan i kuber och blanda med peston.
3. Smörj en form och lägg i köttfärsen. Forma till en limpa.
4. Gör ett snitt i limpan och fördela ut mozzarellan i skåran.
5. Täck skåran med färsen och tryck ner delade oliver i färsen. Strö över pinjenötter.
( 6. Vill man kan man dela tomater och rödlök och lägga dem runt färsen i formen. Ringla över olja.)
Grädda i ugnen i 25 minuter på 175 grader. (vi kör 200 grader)
Bilden lånad från www.lchfrecept.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar